Een nieuwe wasmachine kopen?

U bent van plan om een nieuwe wasmachine te kopen, maar u ziet door de bomen het bos niet meer? dan helpen wij u graag met het maken van een goede keuze.

De keuze bij het kopen hangt van een aantal factoren af:

Uw budget
Bovenlader of voorlader
Vulgewicht
Energieklasse en wasresultaat
Toerental en droogresultaat

Het budget

Welke wasmachine u wilt gaan kopen hangt natuurlijk van uw budget af wat u heeft te besteden, u kunt wel een Miele wasmachine willen kopen, maar als u weinig te besteden heeft is uw kans van slagen klein.

Kijk daarom eerst hoeveel u te besteden heeft en ga dan kiezen voor een nieuwe wasmachine. eleQtro verkoopt ook wasmachines  voor een lager budget waarvan het wasresultaat erg goed is. 

U kunt deze apparaten terug vinden op onze site door hier te klikken.

Bovenlader of voorlader

Over het algemeen worden er weinig bovenladers meer verkocht.

De keuze voor een bovenlader of voorlader hangt af van uw persoonlijke situatie. Wanneer u moeite heeft met bukken, of uw rug niet te veel wilt belasten is een bovenlader erg handig. Ook kunt er  voor kiezen om een voorlader iets hoger te zetten, let er dan wel op dat ondergrond stabiel is i.v.m. het centrifugeren en de krachten die hierbij vrij komen.

Wanneer de machine gaat centrifugeren kan hij ook wegschuiven als hij niet goed waterpas staat. Een voorlader is dus de meest voorkomende wasmachine, de belading is aan de voorkant en er is een mogelijkheid om een wasdroger boven op te zetten, hiermee bespaart u extra ruimte.

Vulgewicht

Het vulgewicht van de wasmachine is afhankelijk van hoeveel was u in 1 keer wilt wassen.

Wanneer u een gezin met 4 personen of meer heeft is het handiger om voor een machine te kiezen waar veel was in kan, bijvoorbeeld een 7 KG of zelfs een 8 KG door meer was in 1 keer te wassen bespaart u uiteindelijk veel stroom en water.

Bij 1 tot 3 persoons huishoudens zou 5 of 6 KG voldoende moeten zijn. Let er wel op dat u bij het laden van de trommel de trommel niet te vol stopt, wanneer u dit wel doet kan het zeep niet goed tot de was doordringen, en kan het voorkomen dat uw was er niet goed uitkomt, ook is het niet echt bevorderlijk voor de levensduur van de motor.

Daarnaast is het bij sommige machines ook mogelijk om voor halve belading te kiezen wanneer u maar een kleine was heeft, de machine verbruikt dan minder water en stroom.

Energie wasmachine label

Energieklasse en wasresultaat

Tegenwoordig zijn de wasmachines voorzien van een energielabel (zie foto). 

Bij eleQtro verkopen we alleen nog maar wasmachines met de zuinigste energieklasse A. Dit betekent dat het allemaal energie zuinige wasmachines zijn met een laag water en stroom verbruik. De ontwikkeling gaat steeds verder, zo zijn er tegenwoordig al wasmachines met energielabel klasse A+ 10% lager dan klasse A, en machines met energielabel klasse A++ maar liefst 20% lager dan klasse A.

Ook wordt naast de energieklasse het wasresultaat aangegeven in klasses, dus een machine met wasresultaat klasse A heeft het beste wasresultaat. Tegenwoordig hebben bijna alle machines wasresultaat klasse A, het komt zelden nog voor dat de machines klasse B of hoger hebben.

Toerental en droogresultaat

Naast het wasresultaat staat er op het energielabel ook het droogresultaat. Een wasmachine met droogresultaat klasse A is dus het beste, hierbij komt de was er het droogst uit en hoeft het minder lang in de droger of aan de waslijn. De meeste wasmachines hebben droogresultaat klasse A of B, dit is afhankelijk van het aantal toeren. Met andere woorden hoe hoger het toerental hoe droger de was er uit komt.

Bij eleQtro verkopen we machines met een toerental van 1000 tot 1600 toeren per minuut. Het verschil tussen deze toerentallen is niet extreem groot, maar bij een hoog toerental is het iets droger dus kost het uiteindelijk minder tijd en energie om uw was goed droog te krijgen.

Tot slot zijn er nog verschillende types motoren, direct aangedreven (koolborstel loze motor) en aandrijving d.m.v. koolborstels. Het voordeel van een direct aangedreven motor is dat hij een stuk stiller is, en minder snel slijt.
U kunt bij de specificaties op onze site zien wat voor type motor in de wasmachine zit, bij de goedkopere modellen zit er vaak een koolborstel motor in. De merken hebben verschillende benamingen voor koolborstel loze motors, AEG noemt het: Silent System Plus Miele noemt het: FU-motor en LG: Direct Drive.

Wij hopen u zo voldoende te hebben geholpen! zo niet dan kunt u (telefonisch) contact opnemen met onze helpdesk medewerkers.